Regulament

Despre

„Honey Run 26” este o manifestare sportivă având ca scop promovarea unui stil de viață sănătos și creșterea numărului de practicanți ai alergării.

Evenimentul este organizat de SC Honeywell Life Safety Romania SRL și produsă de SC SightRunning SRL în parteneriat cu autorități și instituții locale, cu sponsori, asociații, și persoane juridice sau fizice. Principalul sponsor al evenimentului este SC Honeywell Life Safety Romania SRL.

Concursul constă în parcurgerea traseului stabilit pentru fiecare probă. Participanții la concurs sunt obligați să respecte termenii și condițiile prezentului Regulamentul Oficial, care este întocmit și va fi făcut public conform legislației aplicabile în România, fiind disponibil în mod gratuit oricărui solicitant pe site-ul www.honeyrun.ro urmând a fi afișat și la locul de desfășurare a competiției.

Data evenimentului: 23 iunie 2019

Fiecare persoană înscrisă este de acord să alerge pe propria răspundere. Organizatorii nu sunt răspunzători de posibilele accidentări și/sau prejudicii cauzate de participarea la acest eveniment. De asemenea, persoana înscrisă își dă acordul pentru utilizarea de către organizatori sau împuterniciții acestora a imaginilor proprii din cadrul evenimentului și pentru primirea de informații, pe email, cu privire la cursă (noutăți/newsletter). Asumarea celor menționate mai sus se va face odată cu predarea Declarației pe proprie răspundere, la ridicarea numărului de start.

Informații cu titlu general

Informațiile despre Manifestare sunt publicate pe site-ul www.honeyrun.ro şi pe pagina de Facebook

Detalierea traseului și a curselor

Evenimentul se desfășoară pe o buclă cu lungimea de 13 km, cu plecarea și sosirea de pe platforma Universității Europene Drăgan.

Traseul este gândit astfel încât să pună în valoare pe cât de mult se poate obiectivele de interes din municipiul Lugoj, dar cu impact minim asupra traficului rutier. Pe parcursul evenimentului, acesta va fi restricționat, dar nu va fi întrerupt.

START: Universitatea Europeană Drăgan – Spl. C. Coposu – traversare str. Unirii – Spl. G. Coșbuc – digul de pământ – traversare șoseaua de centură pe sub pod – potecă de pământ – întoarcere pe același traseu: FINISH

Vor fi disponibile patru curse, pentru a oferi tuturor oportunitatea de a participa, indiferent de gradul de pregătire. Cursele mai scurte au loc tot pe bucla descrisă anterior, conform hărților de mai jos.

Vor fi doua curse ne-competitive (cu accentul pus pe participare):

 • Crosul Copii și Părinți (1.5 km);
 • Crosul Popular (3 km) – două parcurgeri complete ale buclei care măsoara 1.5 km;

Și doua curse competitive:

 • Crosul Sănătății (10 km) – o parcurgere completă a buclei;
 • Semi-maraton Honeywell (26 km) – două parcurgeri complete ale buclei care măsoara 13 km.

Alergătorii vor utiliza exclusiv trotuarul și vor fi asistați la trecerile de pietoni de două echipaje de poliție.

Pentru ca pe traseu nu beneficiem de umbra, vor fi amplasate 5 puncte de hidratare, aproximativ din 2 în 2 km.

Categoriile de vârstă

Pentru cursele cronometrate sunt (atât la masculin cât și la feminin):

 • 18 – 29 ani
 • 30 – 39 ani
 • 40 – 49 ani
 • +50 ani

În cazul în care la o categorie de vârstă vor fi înscriși mai puțin de 3 participanți, aceasta se comasează cu categoria anterioară.

Pentru încadrarea în categoria corespunzătoare se consideră vârsta împlinită la data concursului, respectiv 23 iunie 2019.

Toate persoanele minore au nevoie de acordul cel puțin al unui părinte sau al tutorelui legal pentru a lua parte la eveniment; toți participanții trebuie sa aducă semnata declarația de participare pe propria răspundere (formular disponibil în secțiunea Download).

Taxă de participare

Participarea la acest eveniment se face achitând o taxă de participare.

Valoarea taxei diferă, în funcție de data achitării acesteia. Daca va înscrieți din timp, aveți de achitat o taxa mai mică. Mai multe detalii aici.

Kit-ul de participare

Kit-ul de participare cuprinde:

 • Tricou bumbac / tehnic
 • Șapcă
 • Plasă textilă
 • Număr concurs ace siguranță

Toți participanții înscriși la eveniment vor avea acces la:

 • punctele de hidratare (apă, fructe, glucoză)
 • asistență medicală de urgență pentru eventualele probleme intervenite în timpul cursei

Toți participanții care finalizează cu succes cursa la care s-au înscris vor primi medalia personalizată a concursului. Medalia se acordă doar finisherilor – o motivație în plus să parcurgeți întregul traseu și să ajungeți cu succes la linia de sosire!

Premii

Se cronometrează și se fac clasamente pentru: semimaraton (individual și ștafetă) și crosul sănătății care au caracter competitiv.

Nu se cronometrează și nu se fac clasamente pentru crosul popular și cu atât mai putin pentru crosul copii și părinți care au caracter participativ).

Referitor la cursele copiilor, părinții sunt îndemnați să îi lase să se bucure de alergare și să nu pună nici un fel de presiune pe ei pentru “a câștiga”! Toți copiii care participă sunt câștigători, și nu are nici o relevanță care copil ajunge primul. Nu acesta este scopul, la vârsta lor! Scopul este să se bucure să facă mișcare de plăcere, și să se simtă bine făcând asta, și nu stresați că trebuie neapărat să ajungă primii!

Se vor acorda premii în vouchere, pentru primii cei mai rapizi trei concurenți (atât la masculin cât și la feminin), indiferent de categoria de vârstă, după cum urmează:

Toți participanții care finalizează cu succes proba la care s-au înscris (atât pentru probele cronometrate, cât și pentru cele ne-cronometrate) sunt premiați cu o medalie de participare.

Toți copiii care au participat sunt premiați cu o diplomă și o medalie de participare.

Mai multe detalii aici.